U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Energie hoort te stromen als water.....Energie hoort te stromen als water.....Het doel van De Praktijk

 

Het doel van De Praktijk is om het zelfherstellende vermogen van het lichaam, wat van nature aanwezig is, te stimuleren.

 

Hoe merk je dat het zelfherstellende vermogen van het lichaam niet meer voldoende werkt, hoe merk je dat energie niet meer voldoende stroomt? Je lichaam en je geest geven dit dan aan. Er kan sprake zijn van stress, darmproblemen, snel overprikkelt zijn, pijn, vermoeidheid of een lusteloos gevoel. Langdurige klachten kunnen op een gegeven moment chronisch worden.

Je kunt het vergelijken met deze metafoor. Er ligt een boomstam dwars in de beek, waardoor er van alles achter blijft hangen. Het water in de beek krijgt op een gegeven moment moeite met doorstromen. Er ontstaat een stagnatie.

Door de therapie kan de boomstam in beweging komen, waardoor het water of eigenlijk de energie weer beter kan doorstromen. Het van nature aanwezige zelfherstellende vermogen van het lichaam krijgt weer ruimte.

 

Tijdens een behandeling wordt er aan een laag gewerkt, de laag wordt als het ware afgepeld. Emoties, pijn en spanning kunnen dan wegvloeien, die mag je loslaten. Hoeveel lagen er worden afgepeld, om meer innerlijke rust en balans te bereiken, is bij iedereen anders.