U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rugwerveltherapie

Beenlengteverschil komt regelmatig voor. Het lengteverschil kan variëren van een millimeter tot soms wel 4 centimeter. Het natuurlijke beenlengteverschil is meestal het kleinst en ontstaat omdat de beenderen onafhankelijk kunnen groeien. Het grootste beenlengteverschil ontstaat vooral doordat de gewrichten verschillend worden belast, bijvoorbeeld door een verkeerde lichaamshouding. In het begin kan het lichaam het beenlengteverschil gemakkelijk corrigeren door bijvoorbeeld de wervelkolom en de heup te kantelen. Hierdoor kunnen klachten juist weer verergeren.

 

Dorn-therapie is een behandeling waarmee gewrichten op een natuurlijke manier worden rechtgezet. De Dorn-behandeling wordt op een zachte manier uitgevoerd zonder "kraken".

 

Breuss-massage is een massage van de wervelkolom. Een behandeling met de Breuss-massage kan de scheefstand van de wervels en tussenwervelschijven verminderen.

 

Energetische therapie, Dorn-therapie en Breuss-massage vullen elkaar aan en kunnen na elkaar worden uitgevoerd. Na het toepassen van Dorn-therapie kan het nog overgebleven natuurlijke beenlengteverschil worden opgevangen met hulpmiddelen zoals steunzolen.